Leren leven

Leer te durven!

Materiaal Downloaden

Een mini project waarin kinderen kennismaken met Makkieland, Lefland en Paniekland, het geitenpaadje en hoe leren echt in zijn werk gaat. Dit gebeurt aan de hand van twee prentenboeken. Om iets nieuws te leren, buiten je comfortzone te treden, heb je lef nodig. Niet alle kinderen hebben dat. Sommige kinderen trekken zich terug in hun comfort zone. Met dit project kun je dat bespreekbaar maken en de kinderen hun eigen leerdoel laten kiezen.

Werkboekje Roodkapje’s Groei Mindset

Materiaal Downloaden

Een werkboekje waarin de kinderen leren om een groei en vaste mindset (theorie van Carol Dweck) te herkennen. Door middel van sorteeroefeningen, omdenken, verhaaltjes schrijven, oplossingen verzinnen, zodat Roodkapje wel de koekjes veilig naar oma kan brengen en als klapstuk het maken van een katapult om de koekjes naar oma te schieten.

Het vervolg “De mindset van de 3 biggetjes” kunt u bestellen bij “Materiaal bestellen”.

Bommenspel

Materiaal Downloaden

Interactief spel voor de hele klas waarbij de kinderen oefenen met communiceren, luisteren en tegen je verlies kunnen.

(Dit spel past bij de leren leven methode “Superheld” bij de vaardigheid “Communiceer duidelijk en precies”, “Luister met begrip” in de categorie Communicatie en de vaardigheid “Let op je toerenteller” in de categorie Gedrag.)

Het Grote Problemen Ganzenbord

Materiaal Downloaden

Ganzenbordspel waarbij de kinderen samen nadenken over de op de kaartjes geschetste problemen. De problemen zijn situaties waar kinderen die plusgroepen bezoeken vaak tegenaan lopen. Samen bedenken ze een win-win oplossing.

 

(Dit spel past bij de leren leven methode “Superheld” bij de vaardigheid “Zorg voor een win-win” in de categorie Communicatie.)

Win-win dobbelspel

Materiaal Downloaden

Coöperatief dobbelspel waarbij de kinderen niet tegen elkaar maar met elkaar spelen. Overleggen, elkaar wat gunnen, overzicht houden en zorgen voor een win-win zorgt voor de uiteindelijke winst. En je wint met zijn allen!

(Dit spel past bij de leren leven methode “Superheld” bij de vaardigheid “Zorg voor een win-win” in de categorie Communicatie.)

Werkblad ‘Mijn eigen handleiding’

Materiaal Downloaden

Werkblad waarop de kinderen een handleiding maken over zichzelf. Daarbij kunnen ze aangeven hoe ze in elkaar steken, maar ook hoe ze graag behandeld willen worden. Dit werkblad geeft jou als leerkracht veel inzicht.