Coderen voor kleuters

Materiaal Downloaden

Coderen met kleuters? Kan dat? Ja, maar wel op een kleutermanier! Met dit werkblad kun je kleuters leren coderen. Aan de hand van een schema kleuren de kinderen de hokjes op de juiste manier in. Doen ze het goed, dan ontstaat een tekening.

Kleuterproject ‘Torens’

Materiaal Downloaden

Een project met 5 lessen rond het prentenboek ‘Er was eens een vosje’ van Gitte Spee. In de eerste les lees je het prentenboek voor of kijkt de leerling naar het boek via een YouTube filmpje. In de tweede les verkennen ze het thema torens door een poster te maken. In de volgende les bedenken de kinderen naar wat voor toren vosje wel zou willen en in de laatste lessen doen ze klein wetenschappelijk onderzoek naar de stevigheid van torens.

Kleuterproject ‘Coco kan het’

Materiaal Downloaden

Een les rond het prentenboek ‘Coco kan het’ van Loes Riphagen. In de eerste fase lees je het prentenboek voor of kijkt de leerling naar het boek via een YouTube filmpje. In de tweede fase bedenken de kinderen wat Coco kan en wat niet, maar ook wat ze zelf kunnen en niet kunnen. In de volgende fase maken ze een tekening van iets wat ze nog niet kunnen. Daarna knutselen ze hun eigen Coco en gaan ze een ontwerp maken, zodat Coco veilig kan vallen. Na een ontwerptekening gaan ze dat ook echt maken en tenslotte presenteren aan de groep. Extra opdracht: twee kralenplankopdrachten. De les wordt afgesloten met een leuk liedje over Coco.