Onderzoeksopdrachten

[ultimate_spacer height=”30″]

Onderzoeksopdracht Corona virus

Materiaal Downloaden

Met behulp van de onderzoekscirkel kunnen de kinderen individueel een onderzoek doen naar het Corona virus. Stap voor stap wordt de leerling daarin begeleid, van ophalen beginkennis tot het reflecteren op eigen handelen. Een mooie opdracht voor de komende periode, waarin de scholen gesloten zijn.

Onderzoeksopdracht
Knikkerbaan

Materiaal Downloaden

Met behulp van de onderzoekscirkel kunnen de kinderen individueel een onderzoek doen naar knikkerbanen. Stap voor stap wordt de leerling daarin begeleid, van ophalen beginkennis tot het reflecteren op eigen handelen. Een mooie opdracht voor de komende periode, waarin de scholen gesloten zijn.

Onderzoeksopdracht
Bomen in je buurt

Materiaal Downloaden

Met behulp van de onderzoekscirkel kunnen de kinderen individueel een onderzoek doen naar bomen in hun eigen buurt. Stap voor stap wordt de leerling daarin begeleid, van ophalen beginkennis tot het reflecteren op eigen handelen. Een mooie opdracht voor de komende periode, waarin de scholen gesloten zijn.

[ultimate_spacer height=”30″]

Onderzoeksopdracht
Pasen

Materiaal Downloaden

Met behulp van de onderzoekscirkel kunnen de kinderen individueel een onderzoek doen naar Pasen. Stap voor stap wordt de leerling daarin begeleid, van ophalen van de beginkennis tot het reflecteren op eigen handelen.

Willie Wortel-tijd

Materiaal Downloaden

Hoe laat je jongere kinderen onderzoek doen? Met dit Willie Wortel-tijd werkblad. Stap voor stap wordt de leerling door het onderzoek mee genomen. Het begint met een goede onderzoeksvraag, nadenken over een plan van aanpak en het maken van een product.

Kruidnotenonderzoek

Materiaal Downloaden

In Sinterklaastijd is het enorm leuk om een kruidnotenwarenonderzoek te doen. Op LessonUp (https://www.lessonup.com/nl/lesson/buMhBEjNZXwW8jK2J) staat een digibordles klaar die je stap voor stap door de les helpt. Deze digibordles kun je aanpassen naar je eigen situatie. Door op bovenstaande knop te klikken download je het bijbehorende werkblad voor de kinderen. In deze les leren de kinderen een onderzoeksvraag op te stellen, een hypothese te formuleren en hoe je een goed wetenschappelijk onderzoek opzet. En ze mogen heerlijk van de kruidnoten proeven.

[ultimate_spacer height=”30″]

Spijs onderzoek

Materiaal Downloaden

In Sinterklaastijd is het enorm leuk om een spijs onderzoek te doen. Op LessonUp (https://www.lessonup.com/nl/lesson/M5qhmTnHK6GvYCBdP?utm_source=app&utm_campaign=shared-lesson-app&utm_content=1637072610412&utm_medium=shared-link) staat een digibordles klaar die je stap voor stap door de les helpt. Deze digibordles kun je aanpassen naar je eigen situatie. Door op bovenstaande knop te klikken download je het bijbehorende werkblad voor de kinderen. In deze les leren de kinderen omgaan met een onderzoeksvraag, een hypothese en hoe je een onderzoek opzet. En hoe mooi is de verwondering als ze erachter komen dat in sommige banketletters geen spijs maar bonen zit!