Startles voor plusklassen

Welkom! Eerste les voor de plusklas

Materiaal Downloaden

Eerste les van het schooljaar voor de plusklas, waarin de kinderen kennismaken met elkaar, maar vooral ook zichzelf leren kennen. Eerst stelt de leerkracht zichzelf voor en daarna maken de kinderen kennis met elkaar. Ze ontdekken overeenkomsten en verschillen en hun eigen kwaliteiten en uitdagingen. Met deze informatie maken ze een collage over zichzelf. Een uitstekende manier om een schooljaar mee te starten!

Eerste les voor de plusklas- ff voorstellen

Materiaal Downloaden

Eerste les van het schooljaar voor de plusklas, waarin de kinderen kennismaken met elkaar, maar vooral ook zichzelf leren kennen. In deze les leren de kinderen hoe je jezelf voorstelt, welke vragen je kunt stellen als je iemand ontmoet, maar bovenal leren ze elkaar kennen door allerlei activiteiten. Daarnaast maken de kinderen een wapenschild voor zichzelf met allerlei symboliek. Een uitstekende manier om een schooljaar mee te starten en elkaar én jezelf leren kennen!

Startles voor de plusklas- Welkom 23-24

Materiaal Downloaden

Eerste les van het schooljaar voor de plusklas, waarin de kinderen kennismaken met elkaar, maar ook zichzelf leren presenteren. Door middel van dilemma’s, een rad van fortuin en de door hunzelf gemaakte padlets leren de kinderen elkaar kennen. In een quiz moeten ze hun kennis laten zien. Als laatste opdracht maken de kinderen een kruiswoordraadsel over zichzelf, waarbij ze cryptische omschrijvingen gebruiken.