TASC

TASC poster met tips

Materiaal Downloaden

Poster waarop de 8 stappen van het TASC model visueel gemaakt worden. Naast de bekende afbeeldingen die ook op de klassikale posters staan, staan tips voor de leerling per fase van de taak. Deze tips helpen de leerling door de taak heen.

TASC klapper

Materiaal Downloaden

De TASC klapper kun je gebruiken als klassikale versie van de TASC waaier. Print de posters uit, lamineer ze en stop ze in een multomap, zoals op de afbeelding wordt weergegeven, zodat je stap voor stap met de kinderen het TASC model kunt doorlopen.

TASC waaier

Materiaal Downloaden

Met behulp van het TASC waaiertje kunnen leerlingen individueel alle stappen van het TASC model doorlopen gedurende hun taak. Hierdoor leren ze na te denken over de strategieën die nodig zijn voor de taak. Door achteraf te reflecteren leren ze keuzes te maken tussen de verschillende strategieën die je zou kunnen gebruiken. Iedere keer als een stap afgerond is, sla je de waaier om voor de volgende stap.

TASC reflectiekaartjes

Materiaal Downloaden

De TASC reflectiekaartjes zijn voor de leerkracht bedoeld. Print de kaartjes dubbelzijdig uit, lamineer ze en je hebt een prachtige waaier met reflectievragen bij het TASC model. Zo stel je als leerkracht tijdens een project of taak steeds de juiste vragen bij de juiste fase!

TASC posters

Materiaal Downloaden

Posters waarop de 8 stappen van het TASC model (Wat weet ik er al van? Wat moet ik doen? Welke ideeën zijn er? Welk idee is het beste? Doen en hoe gaat het? Hoe is het gegaan? Ik vertel het aan anderen. Wat heb ik geleerd?) visueel gemaakt worden. De posters kunnen in de klas opgehangen worden ter ondersteuning. Het TASC model van Belle Wallace zorgt ervoor dat kinderen hun taak meer gestructureerd zullen benaderen. De kinderen leren na te denken over strategieën die nodig zijn voor de taak. Door achteraf te reflecteren leren ze keuzes te maken tussen de verschillende strategieën die je zou kunnen gebruiken.